10. Memorijal Dejana Plavšića

Na jubilarnom 10. susretu starih traktora pod imenom "Memorijal Dejana Plavšića" održanom 26. travnja u organizaciji Oldtimer kluba Kurbla iz Garešnice okupilo se 12 traktora i 26 ostalih oldtimer vozila s ukupo više od 60 sudionika.

Uz članove kluba domaćina na susretu su sudjelovali i članovi OTK Međimurje iz Čakovca, OTK Ivanić Grad, OTK Zlatni kotač, USV Bjelovar te individualni vozači iz Novog Marofa i Čaglina.

Nakon okupljanja i prijave sudionika, na postavljenom poligonu održana je vožnja spretnosti traktorima koja se trebala odvoziti u zadanom vremenu. Po završetku vožnje spretnosti oldtimer povorka krenula je u promotivnu vožnju na relaciji Garešnica-Kajgana-Tomašica-Ilovski Klokočevac uz nekoliko zaustavljanja radi odmora i okrijepe.

Završnica i podjela nagrada održala se u klupskim prostorijama u Kajgani. U vožnji spretnosti najbolji rezultat ostvario je Matija Gorek član OTK Kurbla iz Garešnice, a drugi je bio Ivica Miglez iz Križevaca također član kluba domaćina. Treće mjesto pripalo je bio Željku Ferenčaku iz Novog Marofa. Najstariji traktor bio je Lanz Bulldog iz 1949.g. vlasnika Željka Kureša (Otk Kurbla Garešnica).

Titula najoriginalnijeg traktora otišla je Hanomagu iz 1955.g. vlasnika Bojana Štampara (Otk Međimurje, Čakovec), a nagrade za najbolje uređene traktore osvojili su Željko Ferenčak iz Novog Marofa za svoj Porsche iz 1960.g. i Rajko Cmrčnjak (Otk Međimurje, Čakovec) za svoj Febdt iz 1953.g. G. Rajko Cmrčnjak ujedno je bio i najstariji vozač.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer klub Kurbla